”Тітаник”: сто років на дні - Додонов, Р.О. (Підводні дослідження: Археологія. Історія. Дайвінг, 2012)
Сто років тому, в ніч з 14 на 15 квітня 1912 року відбулась перша з низки надзвичайних корабельних катастроф ХХ століття: внаслідок зіткнення з айсбергом у Північній Атлантиці затонув лайнер ”Тітаник”. Загинуло 1500 осіб. Стаття присвячена опису пошукових експедицій Дж.Грімма, Ж.-Л. Мішеля, Р.Балларда, Дж.Туллока, П.-А.Наркоме, А.М.Сагалевича. Сто лет тому назад, в ночь с 14 на 15 апрель произошла первая из ряда грандиозных корабельных катастроф ХХ века: в результате столкновения с айсбергом в Северной Атлантике затонул лайнер ”Титаник”. Погибло 1500 человек. Статья посвящена описанию поисковых экспедиций Дж.Гримма, Ж.-Л. Мишеля, Р.Балларда, Дж.Туллока, П.-А.Наркоме, А.М.Сагалевича. One hundred years ago, on the night of the 14th - 15th of April, the first vast ship catastrophes of the ХХ century happened: as a result of collision with an iceberg in North Atlantic the liner ”Titanic” sunk. 1500 people died. The article is devoted to the description of the results of searching expeditions of J.Grimm, G.-L.Mishel, R.Ballard, J.Tullok, P.-A.Narkome, A.M.Sagalevich.