Інформація в контексті антропосоціогенезу: філософський сенс - Дзьобань, О.П. (Інформація і право, 2011)
Проаналізовано поняття “інформація” з точки зору природничо-наукового й гумнітарного знання. Інформація розглядається з точки зору теорії відображення і як інформаційно-культурний базис життєдіяльності соціуму. Зроблена спроба розмежувати компетенцію природничо-наукових і соціально-політичних дисциплін у дослідженні різних сторін інформаційних систем і процесів. Проанализировано понятие “информация” с точки зрения естественно-научного и гуманитарного знания. Информация рассматривается с точки зрения теории отражения и как информационно-культурный базис жизнедеятельности социума. Предпринята попытка размежевать компетенцию естественно-научных и социально-политических дисциплин в исследовании различных сторон информационных систем и процессов. A concept “information” is analyzed from point of natural-scientific and humanitarian knowledge. The information is examined from point of theory of reflection and as informatively-cultural base for life-sustaining activity of society. An attempt to delimit the jurisdiction of natural-scientific and sociopolitical disciplines in researching the different sides of informative systems and processes is undertaken.