Інтеграція науково-дослідної роботи і викладання на прикладі становлення кафедри екобіотехнології та біоенергетики Національного технічного університету України «КПІ» - Кузьмінський, Є.В. (Вісник НАН України, 2012)
На прикладі становлення кафедри екобіотехнології та біоенергетики НТУУ «КПІ» розглянуто основні положення нероздільності науки й освіти як найважливішої умови вдосконалення професійної підготовки майбутніх інженерів-біотехнологів. Акцентовано увагу на питанні співробітництва кафедри з провідними вченими та профільними інститутами НАН України. На примере становления кафедры экобиотехнологии и биоэнергетики НТУУ «КПИ» рассмотрены основные положения единства науки и образования как наиболее важного условия усовершенствования профессиональной подготовки будущих инженеров-биотехнологов. Особое внимание уделяется вопросам сотрудничества кафедры с ведущими учеными и профильными институтами НАН Украины. The paper presents the main provisions of the unity of science and education on the example of Department of Environmental Biotechnology and Bioenergy formation in NTUU «KPI» as the most important condition for the improving of professional training of future biotechnology engineers. The cooperation of Department with leading scientists and institutions of NAS of Ukraine is highlighted.