Конкуренція університетів: світовий досвід і українські реалії - Боголіб, Т.М. (Вісник НАН України, 2012)
Досліджено процеси конкуренції вищих навчальних закладів; обґрунтовано основні критерії формування рейтингів університетів; виявлено взаємозв’язок між високим рейтингом університету і показником його елітності; розкрито значення капіталізації в конкурентних перевагах вищих навчальних закладів; визначено роль елітних університетів у постіндустріальному розвитку суспільства. Исследованы процессы конкуренции высших учебных заведений; обоснованы основные критерии формирования рейтингов университетов; показана взаимосвязь между высоким рейтингом университета и показателем его элитности; раскрыто значение капитализации в конкурентных преимуществах высших учебных заведений; определена роль элитных университетов в постиндустриальном развитии общества. The processes of competition of universities are studi ed, proved the main criteria for the formation of university rankings, found the relationship between highly-rated university and the rate of its elite, disclosed the value of capitalization in the competitive advantages of higher education institutions, and determined the role of elite universities in the post-industrial development.