З історії формування етнографічної колекції виставки XIV археологічного з'їзду в Чернігові - Литвин, К. (Сiверянський лiтопис, 2011)
У статті висвітлюється процес організації XIV археологічного з’їзду в Чернігові, історія формування етнографічної колекції, здійснюється аналіз представлених на виставці експонатів, які збереглись і увійшли до колекції Чернігівського з’єднаного історичного музею міської і вченої архівної комісії, в пам’ять 1000-ліття літописного існування м. Чернігова. В статье освещается процесс организации XIV археологического съезда в Чернигове, история формирования этнографической коллекции, анализ представленных экспонатов на выставке, которые сохранились и вошли в коллекцию Черниговского объединенного исторического музея городской и ученой архивной комиссии, в память 1000-летия летописного упоминания Чернигова. The article enlights the process of organization of the XIVth Archaeological Congress in Chernihiv and history of formation of the ethnographic collection. It analyzes the ethnographic museum pieces represented at the exhibition that have been preserved and have entered the collection of the Chernihiv United Historical Museum of the city and scientific Archival Commission in memory of the 1000th anniversary of annalistic mention of Chernihiv.