Народжений на берегах Десни - Чухліб, Т. (Сiверянський лiтопис, 2011)
У статті розкривається життєвий і творчий шлях письменника, журналіста та громадського діяча Василя Васильовича Чухліба (1941 – 1997 рр.), який народився і розпочав працювати на Чернігівщині. Це знакова постать української літератури 1970-х – першої половини 1990-х рр. В. Чухліб свого часу був одним з кращих новелістів. Також його знали як популярного дитячого письменника, затребуваного журналіста районних газет на Чернігівщині, Донеччині та Київщині, а також організатора видавничої справи та громадського діяча. В статье раскрывается жизненный и творческий путь писателя, журналиста и общественного деятеля Василия Васильевича Чухлиба (1941 – 1997 гг), который родился и начал работать на Черниговщине. Это знаковая фигура украинской литературы 1970-х – первой половины 1990-х гг В. Чухлиб в свое время был одним из лучших новеллистов. Также его знали как популярного детского писателя, востребованного журналиста районных газет на Черниговщине, в Донецкой и Киевской областях, а также организатора издательского дела и общественного деятеля. The article deals with the life and career of the writer, journalist and public figure Vasily Chukhlib (1941 - 1997 years), who was born and began to work in Chernihiv. This is a significant person of Ukrainian Literature 1970 - first half of the 1990s, Mr. Chukhlib was once one of the best novelist. It is also known as a popular children’s writer, journalist applied for regional newspapers in Chernihiv, Donetsk and Kyiv region, as well as the organizer of publishing and public figure.