Присяги російським царям ХVІІ-ХVІІІ ст. як джерело історії неурядової старшини Гетьманщини - Кривошея, І. (Сiверянський лiтопис, 2011)
Аналізуються присяги ХVII-XVIII ст. як джерело історії неурядової старшини Гетьманщини. Розглядаються два аспекти становлення неурядової старшини – чисельність і термінологія. Анализируются присяги ХVII-XVIII вв. как источник истории неурядовой старшины Гетманщины. Рассматриваются два аспекта становления неурядовой старшины – численность и терминология. The Oaths of Allegiance of ХVII-XVIII as a historic source of Hetmanate neuradova starshyna are being analysed. Two neuradova starshyna formation aspects, a number of members and terminology are being examined.