Новгород-Сіверська духовна семінарія (1785-1797 рр.) - провідний релігійний навчальний заклад на Чернігівщині в останній чверті XVIII ст. - Рига, Д. (Сiверянський лiтопис, 2011)
У статті йдеться про діяльність Новгород-Сіверської духовної семінарії (1785-1797 рр.). Аналізується навчально-виховний процес у навчальному закладі. Подається інформація про викладачів семінарії. В статье идет речь о деятельности Новгород-Северской духовной семинарии (1785–1797 гг.). Анализируется учебно-воспитательный процесс в учебном заведении. Подается информация о преподавателях семинарии. Speech goes in the article about activity of Novgorod-siverska of theological seminary (1785-1797). An educational-educator process is analysed in educational establishment. Information is given about the teachers of seminary.