Землекористування в Слобідсько-Українських військових поселеннях у першій третині XIX ст. - Колєватов, О. (Сiверянський лiтопис, 2011)
Стаття присвячена аналізу землекористування в Слобідсько-Українських військових поселеннях у першій третині ХІХ ст. Розглядаються принципи наділення військових поселенців землею, а також аналізується кількість землі на ревізьку душу в поселених округах до їх реорганізації на початку 30-х рр. ХІХ ст. Статья посвящена анализу землепользования в Слободско-Украинских военных поселениях в первой трети ХIX ст. Рассматриваются принципы наделения военных поселенцев землею, а также анализируется количество земли на ревизскую душу в поселенных округах до их реорганизации в начале 30-х гг. ХIХ ст. Organization of the use of land in Slobidsko-Ukrainian’s military settlements in the first third of XIX century is analyzed in the article. The principles of distributing plots of land to military settlers are considered, the amount of land per revised head in settled districts to their reorganization in the beginning of 30th in XIX century is analyzed.