Стан розробки, виробництва і застосування канатних мастил - Калічевська, К.А.; Любінін, Й.А.; Губарєв, О.С.; Сергієв, С.Л. (Інститут бiоорганiчної хiмiї та нафтохiмiї НАН України, 2000)
Подано умови експлуатації та вимоги до канатних мастил. Розглянуто вітчизняний та зарубіжний асортименти канатних мастил, їх склад, експлуатаційні характеристики і галузі застосування. Наведено існуючі рекомендації щодо раціонального використання канатних мастил. Представлены условия эксплуатации и требования к канатным смазкам. Рассмотрен отечественный и зарубежный ассортимены канатных смазок, их состав, эксплуатационные характеристики и области применения. Приведены существующие рекомендации, касающиеся рационального использования канатных смазок. Rope greases operation conditions and specifications have been presented.. Home assortment of rope greases, their composition, operation characteristics and sphere of application has been considered. Existing recommendations of rope greases rational use have been illustrated.