Діалектна лексика з “рослинною” семантикою і етимологізація регіональних топонімів - Вербич, С.О. (Ономастичні науки, 2006)
У статті етимологізуються регіональні (карпатські) топонімиі, пов'язані з загальной структурной моделлю "ботанічний номен → вони", з'ясовується генезіс похідних апелятивів боз, буз, гафина, скорух, скоруш, чагор/чагар. В статье зтимологизируются региональные (карпатские) топонимы, связаные общей структурной моделью "ботанический номен → они", определяется генезис производящих апеллятивов боз, буз, гафина, скорух, скоруш, чагор/ чагар. The article is devoted to the ethymological analysis of the regional (carpathianian) Names of the geography objects, it connected of the general structural model ”botanical nomens” → ”Proper Name”. The author defines genesis of the original apellatives боз, буз, гафина, скорух, скоруш, чагор/ чагар.