Еволюція топоформанта -щина в слов’янських мовах та його рефлекси в реґіональній історичній ойконімії - Редьква, Я.П. (Ономастичні науки, 2006)
У статті автор на широкому географічно-історичному тлі простежує еволюцію топоформанта -щина в слов'янській топонімії детально аналізує рефлекси цього суфікса в реґіональній історичній ойконімії на прикладі дев'яти назв (і 12-ти мікроойконімних варіантів) населених пунктів Галицької та Львівської земель Руського воєводства із подальшим встановленням їхньої етимологи. В статье автор на широком географическо-историческом фоне прослеживает эволюцию топонимического форманта -щина в славянской топонимии детально анализирует рефлексы этого суффикса в региональной исторической ойконимии на примере девяти названий (с 12-ю микроойконимными вариантами) населенных пунктов Галицкой и Львовской земель Русского воеводства с последующим установлением их этимологии. The author traces the evolution of topoformant -schyna on the basis of historical and geographical studies in Slavic Toponymy. Reflexes of the suffix are analyzed in regional historical oykonymy in 12 toponyms (and their 12 microokonymic variants) of villages and towns of Halych and Lviv Lands of Ruske Woyewodstwo. Their etymology is also analysed.