Кіноніми Кіровоградщини: особливості вибору кличок та способи їх творення - Кирилюк, О.Л. (Ономастичні науки, 2006)
Стаття присвячена вивченню особливостей української кінонімії. Основну увагу зосереджено на дослідженні процесу номінації та способів словотворення кличок собак. Окремо розглянуто офіційні назви тварин, які мають родослівну. Статья посвящена изучению особенностей украинской кинонимии. Основное внимание сосредоточено на изучении процесса номинации и способах словообразования кличек собак. Отдельно рассмотрены официальные названия собак, имеющих родословную. The article is devoted to the research of the peculiarities of Ukrainian cynonymy. Most attention is taid to the research of the process of nomination and to the ways of formation of dogs' names. Special consideration is given to the official names of the animals with genealogy.