Ономатворчість як складник ідіостилю Л. Демської (на матеріалі збірки "Місто в тіні") - Колесник, Н.C.; Поповчук, А.К. (Ономастичні науки, 2006)
У статті вперше здійснено системне дослідження антропонімікону як складової ідіостилю однієї з найяскравіших представниць українського постмодернізму Лесі Демської, виділено специфічні риси функціонування власних назв у тканині жанру "фентезі" на матеріалі новел. В статье впервые осуществлено системное исследование антропонимикона как составляющейидиостиля одной из ярчайших представительниц украинского постмодернизма Леси Демской, выделено специфические черты функционирования собственных имен в ткани жанра "фэнтэзи" на материале новелл. The article focuses on the systemic study of anthroponymicon as a constituent of idiostyle of one of the most brilliant representative of the Ukrainian post modernism Lesia Demska. Specific features of proper name functioning in the genre of fantasy are based on the study of her novels.