Особливості функціонування топонімів у романі В. Кожелянка "Дефіляда в Москві" - Максимюк, М.В. (Ономастичні науки, 2006)
Функціонування топонімів у постмодерному творі відзначається певними особливостями, зумовленими специфікою самого твору. У романі В. Кожелянка "Дефіляда в Москві" топонімія широко представлена на рівні макро- і мікротопонімії. Топоніми виконують у романі просторово-орієнтаційну, хронотопічну, локалізаційну функцію, виступають у ролі символів, стають засобом опосередкованої характеристики персонажів, разом з іншими класами власних назв є одним із елементів текстотворення. Функционирование топонимов в постмодернистских произведениях имеет некоторые особенности,обусловленные спецификой таких произведений. В романе В. Кожелянка «Дефиляда в Москве» топонимия широко представлена на уровне как макро-, так и микротопонимии. Роль топонимов не сводится только к номинативной, локализирующей и пространственно-ориентирующей функциям. Это и собственные имена выступают также символами, выполняют хронотопическую функцию. Кроме этого, топонимы вместе с другими онимами романа являются элементом авторского идиостиля. Functioning of toponyms in postmodern work is marked by the certain features stipulated by the specific aspects of the work. In V.Kozhelyanko's novel «Defiliada v Moskvi» [Booze in Moscow], toponyms are widely used on the level of macro- and microtoponymy. Toponyms perform the followingfunctions in the novel: spatial and orientation, chronotropic, and that of localization.Toponyms play the role of symbols; they become the means of the indirect features of characters of the novel that, together with the other classes of proper names, are one of the elements of text formation.