Назви населених пунктів Івано-Франківської області, мотивовані християнськими канонічними іменами - Яцій, В.О. (Ономастичні науки, 2008)
У статті аналізуються назви поселень Івано-Франківської області, в основі яких християнські канонічні імена чи їх варіанти. Досліджено відпатронімні ойконіми та найменування населених пунктів, що мотивовані жіночими іменами. Зосереджено увагу й на історичних фіксаціях відповідних топонімів. В статье анализируются наименования поселений Ивано-Франковской области, в основе которых христианские канонические имена или их варианты. Исследованы отпатронимные ойконимы и наименования населенных пунктов, мотивированные женскими именами. Сосредоточено внимание и на исторических фиксациях соответствующих топонимов. In the article there settlements names of Ivan-Franko oblast derived from the canonic names (or their variants) are analized. There depatronymic and dematronymic oіkonyms also are examined. The attention is fixed on historical mentions of the corresponding toponyms too.