Фіналь -ич у гідроніміконі Дністра - Вербич, С.О. (Ономастичні науки, 2008)
Статтю присвячено структурно-семантичному аналізу гідронімів басейну Дністра з формантом -ич. Основну увагу зосереджено на функціональній ролі суфікса -ич у назвах Бiлич, Вoнич, Гнилич, Крaсич, Нiчич, Прaвич, Сaвич, Смoтрич, Фрoлич. Зроблено висновок про те, що суф. -ич не у всіх назвах можна вважати патронімним. У низці гідронімів він виконує структурну функцію. Предлагаемая статья посвящена структурно-семантическому анализу гидронимов бассейна Днестра с формантом -ич. Особое внимание обращается на функционирование суффикса -ич в названиях Бiлич, Вoнич, Гнилич, Дядич, Крaсич, Нiчич, Сaвич, Смoтрич, Фрoлич. Предполагается, что суффикс -ич не во всех гидронимах можно считать патронимическим. В некоторых водных названиях он употребляется в структурной функции. The article is devoted to the structural-semantic analysis of the Dniester-bassin hydronyms with -ych formant. The main attention of this article is focused on functional role of -ych-suffix in Бiлич, Вoнич, Гнилич, Крaсич, Нiчич, Прaвич, Сaвич, Смoтрич, Фрoлич names. The conclusion on non-patronymic status of -ych-suffix (at least in part of hydronyms) was drown. In some names this one to do structural function