Материалы к изучению топонимии Святогорья (фрагмент каталога «Гидронимия Дона») - Отин, Е.С. (Ономастичні науки, 2008)
В настоящей публикации представлен небольшой участок Северского Донца от его левого притока Нетриус (весь бассейн этой речки) до правого притока Казенный Торец (только словарная статья об этом гидрониме, без гидронимии бассейна этой реки). У публікації подається гідронімікон частини Сіверського Дінця - від його лівої притоки Нетриус до правої - Казенний Торець, тобто території навколо міста Святогірськ Слов'янського району До-нецької області України. У словникових статтях Нетриус і Казенний Торець наводиться численна кількість синхронних і діахронних варіантів та дублетів цих назв. The article deals with the hydronyms of the Severskiy Donets - from its left tributary Netrius to the right tributary Kazenniy Torets, namely the territories in the vicinity of the town of Svyatogirsk, Slovyanskiy district, Donetsk region, Ukraine. A large number of synchronic variants and doublets of the names Netrius and Kazenniy Torets have been provided in the corresponding dictionary entries.