Скільки років Ріпкам? - Кондратьєв, І. (Сiверянський лiтопис, 2011)
У статті зроблена спроба локалізувати регіональне шляхетське землеволодіння, уточнюється коло власників земель, розглядається час та причини заснування Ріпок, процес зміни власників, наводяться відомості про першу писемну згадку. В статье сделана попытка локализировать региональное шляхетское землевладение, уточняется круг владельцев земли, рассматривается время и причины основания Репок, процесс смены владельцев, называется время первого письменного упоминания. The article attempted to localize regional shliakhta landownership, while having specified the range of the land lords, considered the time and reasons for Ripky founding and the process of changing owners, provided the time of the first written mentioning.