Благодійність православного духовенства у справі поширення жіночої освіти в Чернігівській губернії в другій половині ХІХ - на початку ХХ століть - Колесник, О. (Сiверянський лiтопис, 2011)
У статті досліджується вплив благодійності православної церкви та духовенства на поширення жіночої освіти в Чернігівській губернії в другій половині ХІХ- на початку ХХ століть. В статье исследуется влияние благотворительности православной церкви и духовенства на распространение женского образования в Черниговской губернии во второй половине ХІХ - начале ХХ веков. The article examines the impact of philanthropy and the clergy of the Orthodox Church to the spread of female education in the Chernigov province in the second half of XIX — early XX centuries.