Інкапсулювання наночастинок AgI кремнеземом - Мудрак, І.М.; Сторожук, Л.П.; Горбик, П.П.; Гуня, Г.М.; Даниленко, М.І. (Поверхность, 2009)
Відпрацьовано методику інкапсулювання наночастинок AgI кремнеземом, котра базується на методі Штобера. Встановлені оптимальні співвідношення реактивів для одержання наночастинок AgI покритих оболонкою кремнезему. Методами просвічуючої електронної мікроскопії, УФ-видимої та ІЧ-спектроскопії доведено, що на поверхні частинок AgI утворюється оболонка з діоксиду кремнію квазі-сферичної форми. Отработана методика инкапсулирования наночастиц AgI кремнеземом, которая основана на методе Штобера. Установлены оптимальные соотношения реактивов для получения наночастиц AgI покрытых оболочкой кремнезема. Методами просвечивающей электронной микроскопии, УФ-видимой и ИК-спектроскопии доказано, что на поверхности частиц AgI образуется оболочка из диоксида кремния квази-сферической формы. Technique for silica encapsulation AgI nanoparticles was studied, which based on Stober method. Optimal reagents ratio was established for obtaining AgI nanoparticles coated in silica shell. Formation onto AgI surface quasi-regularly shaped silica shell was proved by transmission electron microcopy, UV  visible and IR-spectroscopy.