Обгрунтування безпечності використання катіонних повехнево-активних антисептиків у складі препаратів на основі нанодисперсного кремнезему для проведення ентеросорбції - Пентюк, О.О.; Вільцанюк, О.А.; Хуторянський, М.О.; Ільченко, О.В. (Поверхность, 2009)
Вивчено параметри сорбційної взаємодії катіонних поверхнево-активних антисептиків (етоній, декаметоксин) у складі сорбційної композиції Флотоксан з сироватковим альбуміном та їх комплексною системою. Отримані дані показали, що використання розробленої композиції, що містить катіонні поверхнево-активні антисептики у масовому співвідношенні 1,5 % є експериментально обґрунтованим, безпечним та доцільним для проведення ентеросорбції. Изучены параметры сорбционного взаимодействия катионных поверхностно-активных антисептиков (этоний, декаметоксин) в составе сорбционной композиции Флотоксан с сывороточным альбумином и их комплексной системой. Получены данные показали, что использование разработанной композиции, которая содержит катионные-поверхностно активные антисептики в массовом соотношении 1,5 % является экспериментально обоснованным, безопасным и целесообразным для проведения ентеросорбции. The parameters of sorbtion interaction of detergent antiseptics (aethonium, decamethoxinum) are studied – in the sorbtion composition Flotoxan, with human serum albumin and by them complex system. Findings showed that the use of the developed composition which contains detergent antiseptics in mass correlation 1,5% is experimentally grounded, safe and expedient for the enterosorbtion at acute abdominal surgical pathology.