Математичне моделювання кінетики росту кристала гідроксиапатиту - Головань, А.П.; Головань, І.В.; Дем'яненко, Є.М. (Поверхность, 2010)
Розроблено математичну модель кінетики росту кристалів гідроксиапатиту, яка дає змогу проаналізувати вплив зміни кількості речовини вихідних реагентів і температури синтезу на розміри частинок. За допомогою квантовохімічних розрахунків отримані масиви залежностей термодинамічних параметрів в функції температури та виведені їх поліноми. Проведений чисельний експеримент та отримані характеристики динаміки зміни кількості частинок за розмірами для різних температур синтезу . Разработана математическая модель кинетики роста кристаллов гидроксиапатита, которая дает возможность проанализировать влияние изменения количества вещества исходных реагентов и температуры синтеза на размеры частиц. С помощью квантовохимических расчетов получены массивы зависимостей термодинамических параметров от температуры и выведены их полиномы. Проведен численный эксперимент и получены характеристики динамики изменения количества частиц по размерам для различных температур синтеза. A mathematical model of hydroxyapatite crystal growth kinetics which enables to analyse influence the change of initial reagents substance quantity and synthesis temperatures on particle sizes is developed. Arrays of dependences of thermodynamical parameters on the temperature are obtained with quantum-chemical calculations and their polynoms are deduced. Numerical experiment is carried out and characteristics of dynamics changes of quantity particles in the sizes for various synthesis temperatures are obtained.