Джерела драматизму лірики Тараса Шевченка - Юдкін-Ріпун, І. (Студії мистецтвознавчі, 2011)
Шевченковій ліриці властива константна серйозність вислову, зумовлена текстуальною стратегією сценічної мімікрії, що дає підстави вести мову про її театральні витоки та драматичні властивості. Shevchenko’s lyrics are marked with constant serious tone of utterances as a result of textual strategy of scenic mimicry that gives grounds for the statements about its theatre origins as well as its dramatic properties.