Магія ювілею - Семененко, Н. (Студії мистецтвознавчі, 2011)
У статті йдеться про творчу діяльність відомого українського оперного режисера, педагога, громадського діяча, художнього керівника Національної філармонії України Володимира Лукашева. В статье освещается творческая деятельность известного украинского оперного режиссёра, педагога, общественного деятеля, художественного руководителя Национальной филармонии Украины Владимира Лукашева. The article highlights the creative activity of well-known Ukrainian opera stage-director, teacher, public worker, artistic leader of the National philharmonic society of the Ukraine Vladimir Lukashev.