Духові інструменти в китайській музичній творчості та виконавстві - Лі Сябінь (Студії мистецтвознавчі, 2011)
У статті вперше розкриваються провідні тенденції розвитку китайської музичної творчості та виконавства на духових інструментах. Вони висвітлені в їх зв’язках із найважливішими історичними й загальнокультурними процесами в Китаї. В статье впервые раскрываются ведущие тенденции развития китайского музыкального творчества и исполнительства на духовых инструментах. Они освещены в их связях с наиболее важными историческими и общекультурными процессами в Китае. This article reveals major trends in Chinese art and music performence on the wind instruments. They are covered in their relationships with the most important historical and general cultural processes in China.