Ікона «Покрова Богородиці» з колекції Національного художнього музею України: проблема походження - Ходак, І. (Студії мистецтвознавчі, 2011)
Ікона «Покрова Богородиці» (И–14) з колекції Національного художнього музею України впродовж півстоліття є об’єктом підвищеної уваги вітчизняних і закордонних дослідників, проте її конкретне місце походження залишалося не визначеним. У статті на основі літературних джерел і вперше введених у науковий обіг архівних матеріалів встановлено, що Д. Щербаківський надбав її для музею 1914 року в церкві св. Параскеви в селі Малнів Львівської області. The icon «The Intercession of the Virgin» (И–14) from collection of the National Art Museum of Ukraine has been the object of great attention of the Ukrainian and foreign researchers for fifty years. However its concrete place of origin remained uncertain. On the base of literary sources and some archive documents never disclosed before it was ascertained that D. Shcherbakivskyi obtained it for the museum of 1914 in the church of St. Paraskeva in the village of Malniv, Lviv region.