Аматорські форми музичної творчості на Донеччині в кінці ХІХ – 20-х рр. ХХ ст. - Гердова, Т. (Музична україністика: сучасний вимір, 2010)
У статті розглянуто аматорську музичну творчість на Донеччині кінця ХIХ – першої третини ХХ ст. Виявлено її основні форми та функції в тогочасній музичній культурі зазначеного регіону, роль у становленні професійної музичної традиції в Донбасі. В статье рассмотрена аматорское музыкальное творчество в Донбассе конца ХІХ – первой трети ХХ ст. Выявлены его основные формы и функции в музыкальной культуре того времени указанного региона, роль в становлении профессиональной музыкальной традиции в Донбассе. The amateur music creative work in Donbass of the end of the 19th – the first of the third of the 20th century is scrutinized in the article. The main forms and functions of amateur creative work in the musical culture of this region of that period, the role in grow of the professional musical tradition of Donbass are considered.