Формування місцевих органів влади Чернігівщини в роки незалежності України (1989–2004 рр.) - Баламут, А. (Сiверянський лiтопис, 2012)
У статті подано побіжний огляд розвитку місцевого самоврядування на території Чернігівської області в роки незалежності України. Особлива увага приділена дослідженню нормативно-правових актів, проаналізовано зміни в структурі місцевих органів влади, показано кількісний та якісний склад депутатського корпусу місцевих органів влади. В статье подан беглый обзор развития местного самоуправления на территории Черниговской области в годы независимости Украины. Особенное внимание уделяется исследованию нормативно-правовых актов, проанализированы изменения в структуре местных органов власти. Показан количественный и качественный состав депутатского корпуса местных органов власти. This article presents a brief overview of self government development on the territory of Chernigov district during years of Ukrainian independence. Particular attention concentrated on review of legislative acts, analyzed changes are in the structure of local authorities. Shown the quantitative and qualitative composition of the deputies of local authorities.