Рюрик-Костянтин Ольгович – загадковий чернігівський князь XIII століття - Келембет, С. (Сiверянський лiтопис, 2012)
У статті на основі аналізу записів Любецького синодика та літописних даних ідентифікується постать великого князя Чернігівського Костянтина Ольговича. Пропонується та обґрунтовується оригінальна версія щодо походження цього загадкового чернігівського правителя XIII століття. В статье на основе анализа записей Любецкого синодика и летописных данных идентифицируется личность великого князя Черниговского Константина Ольговича. Предлагается и обосновывается оригинальная версия о происхождении этого загадочного черниговского правителя XIII века. The article, based on the analysis results Lyubetskoy necrology and chronicles of data identified by the figure of the Grand Duke Constantine Ol’govich Chernigov. Proposed and justified the original version of the origin of this enigmatic ruler of Chernigov XIII century.