Чернігів і відомий, і невідомий - Морозова, А. (Сiверянський лiтопис, 2012)
Нарис розповідає про долю родини Гортинських – колишніх власників садибного комплексу в м. Чернігові, та історію цього архітектурного ансамблю. Очерк рассказывает о судьбе семьи Гортынских – бывших владельцев усадьбы в г. Чернигове и историю этого архитектурного ансамбля. The essay tells of the fate Hortyns’kyi family – former owners of the manor complex in Chernihiv and the history of this architectural ensemble.