Розгадано місце розташування літописного міста Яришева? - Пархоменко, В. (Сiверянський лiтопис, 2012)
У Літопису Руському за Іпатіївським списком згадано місто Яришев, місце розташування якого досі напевно не відоме. За гіпотезою Леоніда Махновця, він міг бути розташований на місці сучасного села Глинська Роменського району Сумської області. Щодо цього в статті висловлюються сумніви. В той же час звертається увага, що на відстані 3 км на північний захід від центру сучасного Глинська та 700 м від його царини є велике городище часів Київської Русі, яке за розмірами города перевищує більшість городів найзначніших міст Русі. Його назва не збереглася. Висловлюються припущення, що зазначене городище може бути місцем колишнього розташування літописного Яришева, та аргументи на користь того, що місто Яришев було знищене татарськими ордами Батия, після чого більше не відроджувалося. В Летописи Русской по Ипатьевскому списку упоминается город Яришев, месторасположение которого до сих пор не установлено. По гипотезе Леонида Махновца, он мог быть расположен на месте современного села Глинска Роменского района Сумской области. Относительно этого в статье высказываются сомнения. В то же время обращается внимание на то, что на расстоянии 3 км на северо-восток от центра современного Глинска и 700 м от его околицы есть большое городище времен Киевской Руси, которое по размерам города превышает большинство самых значительных городов Руси. Название его не сохранилось. Высказываются предположения, что указанное городище может быть месторасположением летописного Яришева, и аргументы в пользу того, что город Яришев был уничтожен татарскими ордами Батыя и больше не возрождался. The Ruthenian Chronicle in its Hypatian variant mentions the town of Yaryshev whose location is still unknown for sure. According to Leonid Makhnovets’ hypothesis it could have been located at the place of today’s village of Hlynsk in Romny Raion, Sumy Oblast. There are certain doubts expressed in the article with this regard. At the same time, it is brought into view that there is a large ancient site of the Kyiv Russ epoch located three kilometers to the north-west from today’s Hlynsk center and 700 m from the village’s outskirt. By its size, the site exceeds the majority of the most significant cities of Russ. Its name is not preserved. An assumption is made that the site could be the place where ancient Yaryshev was located, as well as arguments to support the fact that the city was destroyed by Baty-khan’s tartar hordes and never reborn again.