Ніжинський Благовіщенський монастир (XVIII – початок ХХ ст.): історіографія проблеми - Гапоненко, Д. (Сiверянський лiтопис, 2012)
У статті аналізується висвітлення історії і діяльності Ніжинського Благовіщенського монастиря у XVIII – початку ХХ ст. у працях дослідників дожовтневого, радянського і новітнього періодів. В статье анализируется освещение истории и деятельности Нежинского Благовещенского монастыря в XVIII – начале ХХ в. в работах исследователей дооктябрьского, советского и новейшего периодов. The researches of scientists in pre-october, soviet and the newer period of history and activity of Nizhyn Blagovishensky Monastery in the XVIII-th – the beginning of the XX-th centuries are analyzed in the article.