Синтез третинних амінів діазотуванням амонійімінів. Колоїдно-хімічні властивості похідних N-алкіл-N,N-диметиламінів - Танчук, Ю.В. (Інститут бiоорганiчної хiмiї та нафтохiмiї НАН України, 2000)
Третинні алкіл-N,N-диметиламіни отримують діазотуванням четвертинних солей несиметричних N-алкіл-N,N-диметил-гідразинбромідів. Вивчено поверхневу активність і міцелоутворення у водних розчинах амонійацетатів і N-оксидів алкілдиметиламінів Третичные алкил-N,N-диметиламины получают диазотированием четвертичных солей несимметричных N-алкил-N,N-диметилгидразин бромидов (аммонийиминов). Изучены поверхностная активность и мицеллообразование в водных растворах ацетатов и оксидов алкилдиметиламинов, Tertiary alkyl-N,N-dimethylamines have been obtained by diazotation of quaternary salts of asymmetric N-alkyl-N,N-dimethylhydraziniumbromides (ammoniaimines). Surface activity and micelle formation in water solutions of acetates and N-oxides of alkyldimethylamines have been investigated