Філософські обрії здоров'я в період античності - Кукса, В. (Світогляд - Філософія - Релігія, 2011)
В статті аналізується досвід античного періоду з проблем душевно-тілесного благополуччя в площині структуризації змісту нової навчальної дисципліни “Філософія здоров’я”, яка тільки-но почала запроваджуватися у ВНЗ для фахових спеціалізацій, в яких навчально-професійним предметом виступає здоров’я людини. In the article experience of ancient philosophers is analyses from problems heartfelt corporal prosperity in plane structure of maintenance of new educational discipline “Philosophy of health”, which barely only began to be inculcated in universities for professional specializations the health of man comes forward in which an educationalprofessional object.