Анахарсіс як мислитель на рубежі двох цивілізацій - Мозговий, І.; Мозговий, Я. (Світогляд - Філософія - Релігія, 2011)
Простежується діяльність стародавнього скіфа Анахарсіса, творчість якого розглядається крізь призму “діалогу давньогрецької й давньоукраїнської цивілізацій. Спадщина мислителя теж представлена як наслідок міжкультурної й міжгосподарської взаємодій двох етносів. The ancient Scythian Anacharsis’ activity is traced in the article. This creation is examined through the prism of dialogue between the ancient Greek and ancient Ukrainian civilizations. The heritage of the thinker is also presented as a result of cultural and economic interaction of the two ethnic groups.