Створення системи індексування інтранет-середовища наукової бібліотеки - Шерепа, Т. (Національна бібліотека України ім.В.І.Вернадського, 2007)
Обгрунтовано необхідність архівування наукових публікацій та створення електронних журналів відкритого доступу бібліотеками, які мають взяти на себе функції тематичних та інституційних репозитаріїв. Визначено переваги інтранет-архівів мережевих публікацій перед їхнім інтернет-аналогом. Розглянуто теоретичні засади технології індексування науково-інформаційних ресурсів інтранет-середовища та методики побудови довідково-пошукового апарату інтранет-архіву.