Взаємозв'язок логічних форм і категорій мислення - Проценко, М. (Світогляд - Філософія - Релігія, 2011)
В статті дається аналіз результатів вивчення природи людського мислення, його формального змісту, категоріальної структури. Автор обґрунтовує думку про те, що проблема взаємозв’язку логічних форм і категорій мислення може бути вирішена на основі принципу історизму. The article of Associate Professor presents the estimation of the results of studying the nature of human thought, its formal content, and category structures given by different philosophers. The author proves an opinion that the problem of interrelation of logical forms and categories can be successfully solved on the basis of historicism principle.