Релігія як чинник формування мультикультурного простору: досвід Слобожанщини ХІХ століття - Радіонова, Н. (Світогляд - Філософія - Релігія, 2011)
Стаття присвячена дослідженню ролі релігії у структуруванні мультикультурного соціуму на Слобожанщині ХІХ століття. Особлива увага приділяється аналізу міжконфесійних комунікацій, у просторі яких формувалися багатовекторні лінії міжетнічних відносин та міжконфесійних взаємодій. У статті доводиться, що звернення до історичного досвіду міжконфесійних відносин на Слобожанщині ХІХ століття сприяє розумінню сучасних етноконфесійних процесів в Україні. The article is sacred to research of role of religion in structuring multicultural society on Slobozhanschyna of the ХІХ of century. The special attention is spared to the analysis of inter religious communications, the multivectorial lines of interethnic and inter religious relations of co-operations were formed in space of which. In the article proved, that address to historical experience of inter religious relations on Slobozhanschyna of the ХІХ of century, assists understanding of modern ethnoreligious processes on Ukraine.