Національна свідомість крізь призму світоглядних позицій українців - Кулішенко, Л. (Світогляд - Філософія - Релігія, 2011)
Стаття присвячена розглядові поняття “національна свідомість” у історичному та філософському аспектах. Автор стверджує, що на формування національної свідомості впливає історія народу та його світогляд. The problem of national consciousness in the historical and philosophical aspects is analyzed in the article. The author stresses that the history of nation and its world outlook have the influence on the formation of national consciousness.