Морально-психологічна підготовка студентів як світоглядний фактор професійної адаптації майбутнього спеціаліста - Ніколаєнко, Св. (Світогляд - Філософія - Релігія, 2011)
У статті розглядається проблема морально-психологічної підготовки студентів до професійної діяльності під час їх навчання у вузі. Разом з іншими факторами морально-психологічна підготовка впливає на формування світогляду студентської молоді, зростання її духовності, культури, національної самосвідомості та підвищення рівня її власної самоцінності. Морально-психологічна підготовка є важливим світоглядним фактором адаптації молодого працівника в його майбутній професійній діяльності. The article contains information about psychological and moral training of students for future professional work. The moral and psychological training have influence on the formation of the world outlook of the students. There is a close relationship between the moral and psychological training of students and the effectiveness of their adaptation to future careers.