Тема сучасності в культурі ХХ століття - Шило, О. (Світогляд - Філософія - Релігія, 2011)
Розглянуто тему сучасності в мистецтві ХХ століття як особливий соціокультурний феномен, в якому віддзеркалилися базові антропологічні проблеми доби. It’s examined the theme of the modernism in the art of the 20 century as the specific social and cultural phenomenon which is reflected the basic anthropological problems of the modern epoch.