Страх як засіб маніпулювання свідомістю в засобах масової інформації - Коваленко, А.; Денісова Д. (Світогляд - Філософія - Релігія, 2011)
У статті визначено роль ЗМІ у сучасному суспільстві та розглянуто поняття про маніпулювання свідомістю. З’ясовано сутність страху як базової емоції та механізму її використання для здійснення маніпулятивного впливу на людину через ЗМІ. The article defines the role of mass-media in the life of modern society and reveals the notion of the manipulation of consciousness. The issue is approached from emotional perspective, highlighting the essence of the emotion of fear as the basic human emotion and the mechanism of its use as a means of the manipulation of consciousness in massmedia.