Розподіл влади у правовій державі та соціально-нормативне закріплення ідеї свободи і демократії - Костицький, В.В. (Соціологія права, 2011)
Запропонована нова теорія розподілу влади на три рівні - влада народу, представницька влада та функціональна влада, а також визначено гілки влади представницької (законодавча, президентська та місцеве самоврядування) і функціональної (виконавча, судова, контрольно-наглядова і атестаційна). Предлагается новая теория распределения власти – власть народа, представительская власть, функциональная власть, а также определены ветки власти (законодательная, президентская, местное самоуправление) и функциональной (исполнительная, судебная, контрольно-надзорная и аттестационная). A new theory on the separation of powers into three levels – the power of people, the power of representatives and the functional power is proposed, and the branches of the power of representatives (legislative, presidential and local self-governmental) and the functional power (executive, judicial, control and supervisory, attestational) are defined.