Принцип правової держави як принцип державного ладу України - Наливайко, Л.Р. (Соціологія права, 2011)
В статті висвітлено зміст принципу правової держави як принципу сучасного державного ладу України. Здійснено порівняльний аналіз як теорії, так і вітчизняного й зарубіжного досвіду формування правової держави. В статье раскрыто содержание принципа правового государства как принципа современного государственного строя Украины. Осуществлëн сравнительный анализ, как теории, так и отечественного и зарубежного опыта формирования правового государства. The content of the principle of the legal state as the principle of the modern political system of Ukraine is enlightened in the article. It is realized the comparative analysis the theory as national and foreign experience of forming the legal state.