Інституціональні чинники розвитку людського капіталу підприємств - Брюховецька, Н.Ю.; Чорна, О.А. (Стратегія і механізми регулювання промислового розвитку, 2009)
Проаналізовано стан інституціонального середовища в Україні, його вплив на розвиток людського капіталу. Обґрунтовано необхідність урахування інституціональних аспектів в управлінні розвитком людського капіталу на підприємствах. Проанализировано состояние институциональной среды в Украине, ее влияние на развитие человеческого капитала. Обоснована необходимость учета институциональных аспектов в управлении развитием человеческого капитала на предприятиях. The paper analyzes the state of the institutional environment in Ukraine and its impact on the human capital development. The necessity of taking into consideration the institutional aspects in the management of human capital at the enterprises are grounded.