Сучасні проблеми капіталізації українських підприємств у контексті розвитку людського капіталу - Хромов, М.І. (Стратегія і механізми регулювання промислового розвитку, 2010)
Розглянуто аспекти взаємодії різних видів капіталу в системі виробничих відносин. Проаналізовано вплив нематеріальних факторів виробництва на процес створення нової вартості. Досліджено питання ролі людського капіталу в підвищенні соціально-економічної ефективності виробництва, капіталізації підприємств, досягненні високих кінцевих результатів економічного розвитку. Рассмотрены аспекты взаимодействия различных видов капитала в системе производственных отношений. Выполнен анализ влияния нематериальных факторов производства на процесс создания новой стоимости. Исследованы вопросы роли человеческого капитала в повышении социально-экономической эффективности производства, капитализации предприятий, достижении высоких конечных результатов экономического развития. It is given the aspects of interacting the different forms of the capital in the system of production relations. It is done the analysis of influence the non-material production factors on the process of creating the new value. It is also examined the questions of the human capital role for increasing the social – economical effectiveness of the production to reach the highest final results of the economical development.