Оцінка економічного збитку життю та здоров'ю населення Донецької області, завданого забрудненням атмосферного повітря - Гаркушенко, О.М. (Стратегія і механізми регулювання промислового розвитку, 2010)
Проведено оцінку економічного збитку, що завдається життю та здоров'ю населення Донецької області забрудненням атмосферного повітря. Визначено недостатній рівень надходжень збору за забруднення атмосферного повітря порівняно із завданим населенню Донецької області економічним збитком. Запропоновано напрями зменшення негативного впливу забруднення довкілля на стан здоров'я населення. Проведена оценка экономического убытка, который наносится жизни и здоровью населения Донецкой области загрязнением атмосферного воздуха. Определен недостаточный уровень поступлений сбора за загрязнение атмосферного воздуха сравнительно с причиненным населению Донецкой области экономическим убытком. Предложены направления уменьшения отрицательного влияния загрязнения окружающей среды на состояние здоровья населения. The Organized estimation of the economic loss, which is inflicted lifes and здоровью of the population Doneckoy area by soiling the atmospheric air. The insufficient level of the arrivals of the collection is Determined for soiling the atmospheric air relatively from caused population Doneckoy area economic loss and is offered directions of the reduction of the negative influence contamination surrounding ambience on picture of health population.