Концептуальный подход к управлению предприятиями горнодобывающего комплекса - Паршин, Ю.И. (Стратегія і механізми регулювання промислового розвитку, 2010)
Предложена система управления горнодобывающим предприятием как совокупность перспективного, текущего и оперативного планирования, оперативно-диспетчерского управления, а также оперативного контроля и учета. Для исследования функционирования предприятия и принятия управленческих решений разработана математическая модель. Запропоновано систему управління гірничодобувним підприємством як сукупність перспективного, поточного й оперативного планування, оперативно-диспетчерського управління, а також оперативного контролю та обліку. Для дослідження функціонування підприємства й ухвалення управлінських рішень розроблено математичну модель. There is offered the system control of the mining enterprise as aggregate of the perspective, current and operative planning, operatively-controller's management, and also operative control and account. For research there is developed a mathematical model of enterprise functioning and acceptance of administrative decisions .