Про можливості застосування автоматизованої системи «ОЗОН КПТ» в інформаційній технології з оцінки виникнення надзвичайних ситуацій на гідроспорудах - Лисиченко, О.Г.; Ейдельштейн, Л.Я. (Техногенно-екологічна безпека та цивільний захист, 2010)
Наводиться короткий опис двох нових інформаційних технологій – автоматизованої системи «ОЗОН КПТ» та інформаційної технології з оцінки виникнення надзвичайних ситуацій на гідроспорудах (ІТ-НС/ ГТС). Аналізуються можливості їх об’єднання в єдиний технологічний комплекс, на базі якого планується створити багатофункціональну інструментально-спостережно-розрахункову аналітичну систему з управління техногенно-екологічною безпекою великих гідроенергетичних об’єктів. Приводится краткое описание двух новых информационных технологий – автоматизированной системы «ОЗОН КПТ» и информационной технологии по оценке возникновения чрезвычайных ситуаций на гидросооружениях (ИТ-НС/ГТС). Анализируются возможности их объединения в единый технологический комплекс, на базе которого планируется создать многофункциональную инструментально-наблюдательно расчетную аналитическую систему по управлению техногенно-экологической безопасностью больших гидроэнергетических объектов. A brief description of two new information technology - an automated system «OZON KPT» and information technology due to appearance of emergency situations on hydraulic constructions (IT-CHS/GTS). The possibility of combine them into a single technological complex on the basis of which we plan to create a multifunction instrumental observant – calculation analytical system for the management of industrial and environmental safety of large hydropower projects is analyzed.